Nasz Głos Poznański - 13-tego zjedz śniadanie, 2013

Wraz z początkiem kwietnia w restauracji Concordia Taste wprowadziliśmy do karty bogatą ofertę śniadań. Chcemy rozpropagować modę na jedzenie smacznych i zdrowych śniadań, dlatego w ofercie znalazły się produkty ekologiczne i zagrodowe z lokalnych gospodarstw i upraw. Śniadania pomagają się obudzić, otwierają głowę i ożywiają ciało. Chcemy, aby wszyscy pamiętali o śniadaniach i nie jedli ich w biegu. Przy śniadaniu można popracować, spotkać się z Klientami, porozmawiać z przyjaciółmi, albo po prostu poczytać sobie gazetę. To bardzo ważne, by zacząć dobrze dzień.

IMG-6211.jpg

Udowadniamy też, że śniadania nie muszą być nudne. Nasze menu śniadaniowe składa się z aż 19 różnych dań podawanych na gorąco lub na zimno. Są jaja od kur zielononóżek w różnych postaciach, omlety prosto z patelni, kanapki robione na świeżym pieczywie wiejskim lub razowym, chrupiące croissanty podawane z miodem i tradycyjnymi powidłami z Gryszczeniówki i wiele innych pyszności. Do śniadania serwujemy kawę z doskonałych ziaren marki Goppion, albo jedną z kilkunastu aromatycznych herbat.

Zobacz na naszglospoznanski.pl

Futu.pl - Gęsina w Concordia Taste, 2013

Już po raz piąty w Polsce rozpoczyna się akcja „Gęsina na św. Marcina” organizowana przez Slow Food Polska. Do akcji zostało zakwalifikowanych 55 restauracji z całej Polski, w tym restauracja Concordia Taste z Poznania.

"Zdecydowalismy się po raz kolejny na udział w akcji "Gęsina na św. Marcina" przed wszystkim dlatego, żeby zwrócić uwagę na walory smakowe i zdrowotne gęsiny. Zależy nam, żeby przywrócić tradycję domowego pieczenia i przyrządzania tego mięsa, które było koronnym daniem podawanym podczas Święta Niepodległości 11 listopada. Wraz z szefem kuchni Concordia Taste przygotowaliśmy specjalne menu z gęsiną w roli głównej, żeby dać możliwość poznaniakom odkryć na nowo dania z jej wykorzystaniem"

- podkresla Leszek Józefowski, Manager restauracji Concordia Taste.

"W zeszłym roku ogromne zainteresowanie kartą z gęsiną utwierdziło nas w przekonaniu, że jest ogromna potrzeba na reaktywowanie i pokazywanie nowych sposobów jej przyrządzania. W tym roku zaproponujemy w naszej karcie między innymi: udko gęsi confi z modrą kapustą i pure z karmelizowanej dyni piżmowej z ziemniaczanym rosti i sosem korzennym, a także plastry podwędzanej gęsi z galaretką buraczaną, chutney z ananasa i chilli i sosem mandarynkowym"

- dodaje Leszek Józefowski

Zobacz na futu.pl